FAQ

Tijdens je zoektocht naar de voor jou beste manier om af te vallen kan je veel vragen krijgen. Op deze FAQ pagina proberen we de meeste vragen te beantwoorden.

Maar neem gerust contact met ons op als er iets nog niet duidelijk is

Medische vragen

Ik heb diabetes, kan ik PowerSlim volgen?

Als je diabetes type II hebt, maar geen medicijnen gebruikt, dan kun je direct beginnen met PowerSlim.
Indien je medicatie gebruikt moet er eerst overleg zijn met de diëtist, diabetesverpleegkundige of de huisarts. Deze behandelaar moet toestemming geven en het afslankproces nauwgezet opvolgen.Waarschijnlijk moet de hoeveelheid medicatie snel worden bijgesteld.
Voor mensen met diabetes type I heeft PowerSlim een protocol ontwikkeld. Dit protocol moet strikt opgevolgd worden door de PowerSlim coach in samenwerking met de behandelaars.

Ik heb een hoge bloeddruk, kan ik PowerSlim volgen?

Ja, meestal kan dit wel.
Afvallen zorgt ervoor dat er minder druk op je bloedvaten staat zodat deze beter kunnen doorstromen. Ook worden de vetten in je lichaam en dus ook in je bloed en bloedvaten minder, zodat er een betere doorstroming is van het bloed. Het lichaam hoeft nu niet meer heel hard te werken om het bloed rond te pompen doordat er minder druk op de bloedvaten staat.
Let op: als je medicijnen gebruikt tegen de hoge bloeddruk (antihypertensiva) dan moet je eerst je arts raadplegen. Het kan zijn dat de hoeveelheid medicatie bijgesteld moet worden om te voorkomen dat de bloeddruk te laag wordt.

Ik heb glutenintolerantie (coeliakie). Kan ik PowerSlim volgen?

Ja, dat kan vaak wel.
Intolerantie wil zeggen dat een stof niet verdragen wordt. Mensen met glutenintolerantie kunnen dit eiwit uit tarwe niet verteren. Mensen met glutenintolerantie moeten daarom een strikt glutenvrij dieet volgen. Elk spoortje van gluten beschadigt de dunne darm opnieuw. Deze beschadigingen zorgen ervoor dat de darm voedingsstoffen niet meer goed op kan nemen. Hoe eerder de aandoening herkend wordt, hoe beter de dunne darm kan herstellen.
PowerSlim heeft ongeveer 45 producten in haar assortiment die geen gluten bevatten.

Ik heb een vertraagde/versnelde schildklier en krijg hiervoor medicatie, kan ik PowerSlim volgen?

In principe kan het programma gevolgd worden.
Wel moet eerst contact opgenomen worden met je behandelend arts om na te vragen of het PowerSlim afslankprogramma gevolgd kan worden in combinatie met jouw ziektebeeld en medicatie. De behandelend arts moet ook opvolgen omdat de kans bestaat dat het lichaam door het afvallen beter gaat reageren op de medicijnen. In dit geval moet de hoeveelheid medicatie verlaagd worden. Uit ervaring is gebleken dat men thyrax op een nuchtere maag moet innemen.
Dus aan te raden is dat mensen de multivitamine nemen in de loop van de ochtend, wat min 2u na inname van de thyrax is.

Ik heb lactose-intolerantie, kan ik PowerSlim volgen?

Ja, de meeste mensen met lactose-intolerantie kunnen de producten van PowerSlim goed verdragen. Lactose is een melksuiker en dit komt slechts in zeer kleine mate voor in de PowerSlim producten. De hoeveelheid lactose die lactose-intoleranten kunnen verdragen varieert echter van persoon tot persoon. De European Food Safety Authority (EFSA)concludeert daarom dat er geen aan te bevelen hoeveelheid lactose op te stellen valt. Sommige mensen met lactose-intolerantie krijgen al klachten na inname van minder dan 6 gram lactose. Meestal wordt een eenmalige dosis van 12 gram lactose goed verdragen, terwijl een dosis van 24 gram meestal tot symptomen leidt. Het lijkt erop dat veel patiënten 20 tot 24 gram lactose per dag kunnen verdragen, mits ze de inname verspreiden over de dag en consumeren samen met andere voedingsstoffen. De EFSA heeft ook advies uitgebracht over de hoeveelheid lactose bij de erfelijke stofwisselingsziekte galactosemie. Kinderen en volwassenen met galactosemie dienen melk, melkproducten en lactose als ingrediënt zoveel mogelijk te vermijden. Het streven is een totale dagelijkse lactose inname van ongeveer 25 mg/100 kcal.

PowerSlim Afslankprogramma

Mag ik PowerSlim volgen tijdens mijn zwangerschap?

Als je zwanger bent kun je beter geen dieet volgen en dit geldt ook voor PowerSlim. Je ongeboren kindje heeft alle voedingsstoffen hard nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Het is wel verstandig om toegevoegde suikers te vermijden. Dit helpt om niet onnodig veel aan te komen en is ook beter in verband met het voorkomen van zwangerschapsdiabetes.

Waarom blijft mijn huid strak bij PowerSlim?

PowerSlim bevat waardevolle aminozuren, dit zijn de bouwstenen voor al onze lichaamsweefsels. Je spierweefsels en huid krijgen hierdoor voldoende bouwstoffen aangeleverd en dit is goed om je huid strak te houden. Bij een crashdieet krijg je deze waardevolle bouwstenen niet binnen of niet in voldoende mate, waardoor je vaak veel loshangend vel overhoudt. De huidelasticiteit verschilt van persoon tot persoon.

Ik heb geen honger tijdens het programma, kan ik dan een product minder nemen?

Nee, dat is niet de bedoeling. Tijdens het programma is de bloedsuikerspiegel zeer stabiel vanwege de afwezigheid van (snelle) suikers. Dit zorgt ervoor dat je geen honger hebt. Op zich is dat fijn. Het is echter wel een absolute must om de aanbevolen hoeveelheid producten in te nemen, omdat je anders te weinig bouwstoffen binnenkrijgt. Hierdoor neemt de spiermassa af en wordt de stofwisseling vertraagd wat uiteindelijk leidt tot het jojo-effect. Neem dus altijd het aantal producten dat je met jouw PowerSlim coach hebt afgesproken.

Wat is een product met “vlag”?

Een PowerSlim product met een “vlag” bevat meer koolhydraten dan de andere producten, namelijk 10 gram of meer per product. Een product met “vlag” mag je maximaal 1 keer per dag consumeren, bij voorkeur alleen in het weekend. Op de voedingswaardenlijst vind je welke producten een “vlag” hebben. Op PowerSlim materialen en op de website wordt dit weergegeven als het vlag symbool

Welke soorten dranken zijn toegestaan tijdens het programma?

Het is belangrijk om voldoende te drinken tijdens het PowerSlim programma. Naast water zijn de volgende dranken geschikt: groene of zwarte thee zonder suiker en melk(geen fruitthee, zoethoutthee of sterrenmuntthee), bouillon, koffie zonder suiker en melk (max. 3 kopjes per dag), spa rood, cola light en crystal clear (max. 330 ml per dag).

PowerSlim produkten

Kan ik de producten ook online bestellen?

Nee dit kan niet.
Persoonlijke begeleiding is een onmisbaar onderdeel van het PowerSlim afslankprogramma. Daarom zijn PowerSlim producten alleen via de gecertificeerde PowerSlim coaches verkrijgbaar.

Hoe zit het met de kwaliteit van de PowerSlim producten?

Om ervoor te zorgen dat PowerSlim de allerhoogste kwaliteit van haar producten kan garanderen zijn alle PowerSlim producten uitgebalanceerd samengesteld met behulp van specifieke kennis van een team van levensmiddelentechnologen en diëtisten. De producten bevatten dankzij dit gespecialiseerde team de juiste eiwitten in de juiste hoeveelheden en verhouding. De samenstelling is bijzonder belangrijk om op een gezonde manier af te slanken. Er worden geen grondstoffen uit China gebruikt. De PowerSlim producten zijn verrijkt met extra mineralen die onmisbaar zijn tijdens het afslankproces. Verder zorgt de toevoeging van een voedingsvezel ervoor dat PowerSlim de allerhoogste kwaliteit producten kan garanderen. Verzeker jezelf ervan dat je geen kopieën neemt maar dat je de echte PowerSlim producten gebruikt.

Neem bij twijfel contact op met het hoofdkantoor van PowerSlim.

Overige vragen

Mijn vetpercentage is gestegen in week 1. Doe ik het wel goed?

Ja, waarschijnlijk ligt het helemaal niet aan jou.
In de eerste week tot 2 weken verlies je behalve vet ook veel vocht. De verhoudingen in het lichaam zijn dus anders waardoor het vetpercentage kan stijgen, terwijl je in absolute kilo’s wel vet verloren bent. En omdat spieren grotendeels uit vocht bestaan, denkt de weegschaal dat de spiermassa is afgenomen. Dit is niet zo.
In week 2 en week 3 herstelt de vochtbalans zich volledig en zul je zien dat je vetpercentage daalt en je percentage spiermassa stijgt. Dat je gewicht gedurende de dag flink kan schommelen, weet bijna iedereen wel. Maar zoals je gewicht flink kan schommelen, zo kan je vetpercentage dit ook. Dat is dus heel normaal. Een reden hiervoor is het verschil in lichaamsvocht. De hoeveelheid vocht in je lichaam verschilt op ieder moment van de dag en hangt ook af van hoeveel je hebt gegeten en gedronken en of je naar het toilet bent geweest of nog moet.
Bij vrouwen speelt ook de maandelijkse menstruatie een belangrijke rol. Hoe meer vocht je in je lichaam hebt, hoe lager je vetpercentage maar ook hoe onbetrouwbaarder de uitslag. Het vetpercentage wordt namelijk gemeten met behulp van stroompjes die door je lichaam lopen. Vetmassa geeft veel weerstand dus hoe meer weerstand de weegschaal meet hoe hoger je vetpercentage. Van water (vocht) ondervindt het stroompje nauwelijks weerstand waardoor je vetpercentage een stuk lager uit valt. Daarnaast kan ook de manier waarop je op de weegschaal staat en de positie waar je voeten staan verschil maken.
Bekijk liever de verschillen over een hele week, weeg dan altijd op hetzelfde moment van de dag en altijd in dezelfde outfit, dan is je beeld het meest betrouwbaar.

Ik ben vegetariër, kan ik PowerSlim volgen?

Ja, PowerSlim is ook als vegetariër goed te volgen.
Bijna alle PowerSlim producten zijn geschikt voor vegetariërs.
Als je geen vlees eet, maar wel vis dan kun je natuurlijk vis eten.
Eet je geen vlees en geen vis? Dan kun je voor je avondmaaltijd het beste tahoe, tofu of 2 eieren nemen. In deze producten zitten de minste koolhydraten. Andere vleesvervangers zijn vaak op basis van peulvruchten en bevatten al gauw 10 g koolhydraten per portie. Kies nooit een gepaneerde vleesvervanger. Paneermeel bevat namelijk koolhydraten en zuigt daarbij ook vet op tijdens de bereiding.

Vraag bij je PowerSlim voedingscoach naar een uitgebreide lijst met geschikte vleesvervangers.

Wat moet ik doen als ik een dag heb waar ik langer dan 16 uur wakker ben of een wisseldag heb?

Wanneer je langere dagen maakt dan neem je je eetmomenten om de 3 uur. Mocht je zo nog niet voldoende eetmomenten hebt om de dag rond te komen, las dan een extra eetmoment in.

Top