Sliptongrolletjes met broccoli-kerrie puree

by Cindy Bennink Cindy Bennink Geen reacties

Sliptongrolletjes met broccoli-kerrie puree

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Bereidingstijd: 30 minuten

Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 1 zakje PowerSlim noodles
  • 4 sliptongfilets
  • 2 handjes taugé (sojascheuten)
  • 3 lente-uitjes in ringen
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 2 cm gemberwortel, geschild en fijn gesneden
  • 1 Spaanse peper, fijn gesneden
  • 1 el limoensap
  • 2 el Kikkoman sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el roomboter
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze sliptongrolletjes

Kook de noodles circa 10 minuten in een ruime hoeveelheid water. Verhit de sesamolie in een pan en fruit de lente-ui, gemberwortel, Spaanse peper en het sjalotje kort aan. Voeg de taugé (sojascheuten), sojasaus en het limoensap toe en bak circa 1-2 minuten mee. Giet de noodles af, snijd in kleine stukjes en meng met de taugé. Bestrooi de sliptongfilets met een beetje peper en zout. Laat de roomboter smelten in een koekenpan en bak de filets aan weerszijden goudbruin en gaar. Maak vervolgens van de sliptongfilets kleine rolletjes. Vul deze rolletjes met het noodle-taugémengsel en houdt het rolletje in vorm met een cocktailprikker.

Ingrediënten Broccoli Kerrie-puree

  • 1,5 liter PowerSlim kruidenbouillon
  • 500 g broccoli, in kleine roosjes
  • 50 ml kookroom light
  • 1 el amandelschaafsel (vanaf fase 2)
  • 1 tl kerriepoeder
  • Peper en zout

Bereidingswijze Broccoli Kerrie-puree

Kook de broccoliroosjes circa 5 minuten in de bouillon en laat uitlekken. Schenk de kookroom light erbij en pureer de broccoli met een staafmixer. Voeg vervolgens de kerriepoeder toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met het amandelschaafsel (vanaf fase 2) en serveer met de sliptongrolletjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top